Comunicat de presă – campania „Fără droguri”!

CABINET PARLAMENTAR – DEPUTAT LAVINIA COSMA
CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ NR. 28, JUDETUL MUREȘ
Str. Primăriei, Nr. 2, Municipiul Târgu Mureș, județul Mureș
Telefon: 0372.651.160

 

Comunicat de presă

 

           Intenția mea s-a materializat prin reunirea principalilor factori decidenți vineri, în 29 iunie 2018, pentru a discuta situația consumului de droguri în rândul tinerilor din școlile și liceele din Tg. Mureș.

           La dezbatere au participat reprezentanți ai gimnaziilor și liceelor din Tg. Mures, directori de școli, consilieri școlari, consilieri educativi, medici de medicină școlară, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Județului Mures, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Mureș (DIICOT), Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Tg. Mureș, Inspectoratul de Politie Județean Mures, Direcția Județeană de Informații Mureș, Primăria Municipiului Tg. Mureș, Poliția Locală Tg. Mureș, Sindicatul din Învățamânt Spiru Haret Mureș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș.

           Scopul acestui demers a fost acela de a analiza situaţia existentă şi de a stabili împreună o serie de măsuri pentru combaterea și prevenirea consumului de substanţe interzise prin informarea, conştientizarea şi educarea cetățenilor. Avem nevoie să conștientizam impactul pe care drogurile îl pot avea, vieți și destine distruse.

În urma dezbaterilor, cei prezenti au căzut de comun acord asupra următoarelor linii de acțiune:

  • Următoarea întâlnire se va desfășura în luna octombrie a acestui an
  • La începerea noului an școlar, se va demara o campanie comună în școli, campanie care va avea doua componente: informarea elevilor și informarea părinților cu privire la impactul pe care drogurile îl au asupra vieții lor
  • Vor fi demarate discuții cu toți parlamentarii de Mureș pentru a susține modificări legislative cu privire la droguri.

           Consumul de droguri este un subiect care necesită măsuri de prevenție și combatere permanente. Toți cei prezenți la dezbatere au fost de acord că este nevoie de o strânsă colaborare între părțile implicate în lupta cu drogurile și că doar ținând cont și de munca celuilalt, putem găsi împreună soluţii pentru protejarea copiilor comunităţii noastre.
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException