Descrierea campaniei „Fără droguri”!

CABINET PARLAMENTAR – DEPUTAT LAVINIA COSMA
CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ NR. 28, JUDETUL MUREȘ
Str. Primăriei, Nr. 2, Municipiul Târgu Mureș, județul Mureș
Telefon: 0372.651.160

 

Adolescenţa este o perioadă de dezvoltare a identităţii, o perioadă în care se stabilesc noi legături sociale, se definesc valorile şi idealurile personale. Uneori adolescenţii pot fi influenţaţi înspre consumul de droguri ca formă de integrare socială, ori ca formă de evadare din monotonia sau problemele specifice vârstei.

Consumul de droguri in România creşte, tot mai mulţi tineri sunt atraşi de substanţele care “fabrică visuri”. In acest context, fenomenul a devenit tot mai greu de controlat la nivelul intregii societăți și este de datoria noastră să demarăm acțiuni comune pentru prevenirea şi combaterea acestuia.

Principala modalitate de prevenire şi de stopare a consumului de droguri este educaţia. Atât familia, cât şi şcoala au obligaţia de a promova un mediu de viaţă sănătos, reducând astfel riscul consumului acestor substanţe.

Astfel, în luna octombrie 2018, am lansat la Tg. Mureș, împreună cu instituțiile care, potrivit legii, au ca atribuții prevenirea și combaterea acestui fenomen, Campania pe tema consumului de droguri în rândul tinerilor – ”Fără droguri!”

Împreună, într-un efort concertat, vom participa la orele de dirigenţie şi la şedinţele cu părinţii, astfel încât șansele de a reduce acest fenomen periculos să fie reale. Ca să-i convingem că viața e un dar, iar drogurile îți distrug viața.

O parte importantă a campaniei o reprezintã oferirea de suport psihologic pentru tinerii care îsi doresc să iasă din acest cerc vicios.

Când am demarat această campanie, îmi doream să fim cât mai mulți, pentru că, nu-i așa, unde-s doi puterea crește.

Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că viața unui tânăr nu are culoare politică și că doar printr-un efort comun vom reuși să diminuăm acest fenomen care distruge vieți.

În acest fel, avem convingerea că scopul campaniei, de a reduce motivația consumului de droguri în rândul tinerilor, prin transmiterea de mesaje şi prin oferirea de informaţii relevante cu privire la consecinţele consumului acestor substanţe, va fi atins.

Consider că este responsabilitatea noastră, în calitate de factori de decizie, să luăm cât mai repede măsurile necesare, astfel încât acest fenomen nociv să fie stopat.

Suntem datori să găsim împreună, dragi colegi, soluţii pentru protejarea copiilor comunităţilor noastre.
Postări Facebook

2 zile în urmă

Deputat Lavinia Cosma

Ne revedem Live luni de la ora 18:00.

Sesizați problemele cu care vă confruntați!

Trimiteți mesaje pe Facebook

sau sunați la

0741734876
Vocea Cetățeanului
... Vezi mai multVezi mai puțin

Vezi pe Facebook

2 zile în urmă

Deputat Lavinia Cosma

AUDIENȚA PUBLICĂ ONLINE programată azi, la ora 10:00, se va desfășura la ora 18:00.

Ne vedem la ora 18:00.

LIVE pe Facebook!
... Vezi mai multVezi mai puțin

Vezi pe Facebook

6 zile în urmă

Deputat Lavinia Cosma
Vezi pe Facebook

1 săptămână în urmă

Deputat Lavinia Cosma

AUDIENȚĂ PUBLICĂ!

Ne vedem online.

E important ca instituțiile să funcționeze.

Problemele să fie semnalate și rezolvate.

Luni ora 18:00 și Vineri ora 10:00.

Adaptare pentru viață.

#TârguMureș

#voceacetățeanului

#solidaritate
... Vezi mai multVezi mai puțin

Vezi pe Facebook